Verzending en levertijd

Betalen
U kunt veilig betalen via Ideal, Bancontact of via een bankoverschrijving. Indien u via een bank overschrijving wil betalen staan de betaalgegevens op uw ordebevestiging. De bestelling wordt maximaal 5 werkdagen voor u gereserveerd. Indien wij na 5 werkdagen nog geen betaling hebben ontvagen wordt uw bestelling automatisch geannuleerd. Wilt u toch graag na het bestellen een betaallink ontvangen om uw bestelling alsnog via ideal te voldoen? Dan kunt u deze ondervermelding van uw ordernummer alsnog aanvragen via info@carino-sieraden.nl. Uw bestelling wordt verwerkt zodra uw betaling is ontvangen. 

Levertijd
Ik probeer alle bestellingen binnen 2 werkdagen te versturen. Soms is het betreffende artikel niet meer voorradig dan kan de levertijd langer zijn. Hierover wordt u via de email geïnformeerd. Ook door drukte kan de levertijd soms oplopen. Indien de verzending later wordt dan 2 werkdagen wordt u hiervan via de email op de hoogte gehouden. 

Verzenden en ontvangst
Al onze producten worden verzonden via PostNL, en hierbij zijn de bezorgvoorwaarden van PostNL van toepassing. Wij hanteren bij bestellingen met een verzendadres binnen NL de standaard prijzen van een PostNL brievenbuspakketje, dit is incl. een track en trace code om de zending te volgen. Alleen portemonnees, tassen en andere grote bestellingen worden verzonden met de pakketpost van PostNL. Voor bestellingen met een verzendadres binnen Nederland geldt gratis verzending bij een besteding vanaf €30,-. OOk hierbij zult u een track en trace code ontvangen om uw bestelling te volgen. Bij bestellingen met een verzendadres buiten Nederland gelden andere verzendtarieven. Dit kan per land verschillen en worden berekend nadat u heeft aangegeven waar het pakket naartoe moet worden verzonden. Al onze sieraden worden gratis als cadeau verpakt. Verder verpakken wij al onze artikelen zorgvuldig en Carino sieraden kan niet aansprakelijk worden gesteld voor fouten van de bezorger en/of PostNL. De koper dient zelf bij aankomst van de bestelling deze te controleren op juistheid, schade en onvolkomenheden. Mocht er onverhoopt toch iets niet juist zijn dient de koper dit direct kenbaar te maken via info@carino-sieraden.nl. 

Ruilen en retour
Ruilen of retourneren kan binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst. Neem altijd eerst contact met ons op via de email info@carino-sieraden.nl voor u de producten terugstuurt. De verzendkosten die u hierbij maakt zijn voor uw eigen rekening en worden niet vergoed. Controleer altijd direct uw bestelling bij binnenkomst of het overeenkomt met uw orderbevestiging. U dient bij sommige producten wel rekening te houden met geringe kleurverschillen. Sieraden kunnen alleen ongedragen en in originele verpakking worden geretourneerd. Sieraden die zichtbaar gedragen zijn, worden niet geruild of vergoed. Foto en handgeletterde sieraden worden speciaal voor u gemaakt en kunnen niet worden geretourneerd. Indien u twijfels heeft over de juiste maat, foto en/of handletters neem dan eerst contact met ons op. Cadeaubonnen kunnen niet worden geretourneerd en zijn niet inwisselbaar voor contanten. Sieraden die gedragen zijn worden niet retour genomen en/of omgeruild. Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, ontvangt u bericht van ons. 

Garantie
Al onze producten voldoen aan de normale eisen van bruikbaarheid. Als bij normaal gebruik toch gebreken optreden zal naar een passende oplossing worden gezocht. Carino stelt vast of de garantie van toepassing is en bepaalt de wijze van reparatie en/of vergoeding. Op onze garantie kan geen aanspraak gemaakt worden als het defect het gevolg is van slijtage of nalatig gebruik. Heeft u een probleem met een sieraad of een vraag en/of opmerking neem gerust contact met ons op zodat wij kunnen kijken naar een oplossing. Er wordt geen garatnie verleent bij verlies. Carino sieraden is niet aansprakelijk voor letsel of schade dat ontstaat na het gebruik van onze artikelen. 

Tekst en foto sieraden
De tekst sieraden die wij verkopen maken wij met de hand. Alle letters worden er met de hand ingestanst, hierdoor zullen letters nooit recht en uitgelijnd in de sieraden komen. Hierdoor zijn alle tekst sieraden origineel en uniek. Foto sieraden worden naar eigen inzicht gecentreerd en eventueel bewerkt. Heeft u speciale wensen of verzoken neem dan direct na het plaatsen van uw bestelling contact met ons op, of vermeld dit bij het tekst vakje opmerkingen bij de betaalomgeving. 

Onderhoud van uw Carino sieraden. 
  • Vermijd contact met: water, parfum en alcohol. Deze zullen ervoor zorgen dat materialen verkleuren en/of beschadigen. 
  • Draag u sieraden nooit snachts. Hierdoor kunnen onderdelen losraken en/of beschadigen. 
  • Verkleuren van de huid is mede afhankelijk van de zuurtegraad in de huid. Hoe hoger de zuurtegraad in de huid hoe sneller sieraden en huid verkleuren. Medicijnen kunnen invloed hebben op de zuurtegraad in de huid.
  • Draag uw sierden nooit wanneer u overmatig transpireert (sauna, sporten of zwembad). Transpiratievocht bevat veel zuren
  • Laat kinderen onder de 3jaar nooit sieraden dragen zonder ouderlijk toezicht ivm. verstikkingsgevaar. 
  • Bewaar u sieraden nooit op een vochtige plek zoals de badkamer. 
  • Zoetwaterparels en fotosieraden kunnen niet tegen alcohol en water. Hierdoor kunnen ze onherstelbaar beschadigen.
  • Leren ringen zijn niet bestand tegen water etc. Draag deze nooit tijdens het handenwassen en/of gebruik van bijvoorbeeld handcremé.